Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Έντονη σεισμική δραστιοριότητα Νότια της Νοτιοανατολικής Κρήτης

Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από την μεγάλη ακολουθία σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται Νότια της Νοτιανατολικής Κρήτης από τις 12:30 το μεσημέρι.
Η πρώτη σεισμική δόνηση καταγράφθηκε στις 12:30 και είχε ένταση 6,2 R και εστιακό βάθος 30 χλμ. σε απόσταση 102 χλμ Νότια της Ιεράπετρας. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει πολλές σεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 5.1 βαθμών της κλίμακας R στις 12:59 (τοπική ώρα) με επίκεντρο κοντινή περιοχή. Ο μεγαλύτερος σε ένταση σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στην πόλη του Ηρακλείου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα.













Η σεισμική ακολουθία των τελευταίων ωρών στην Κρήτη μας θυμίζει ότι πρέπει να μάθουμε να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, την οικογένεια μας και τους συγγενείς σας. Ο σεισμός είναι ένα φυσικό γεγονός που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση σε σεισμικότητα παγκόσμια και την πρώτη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μην ακούτε μην υιοθετείτε και μην διαδίδεται διάφορες ανυπόστατες φήμες περί επικείμενου μεγάλου σεισμού. Να ενημερώνεστε μόνο από τους αρμόδιους από την πολιτεία φορείς.

- Δείτε εδώ τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας για την προστασία των πολιτών από τους σεισμούς.

- Δείτε εδώ το
Χάρτη Χώρων Καταφυγής και Παροχής Πρώτων Βοηθειών που έχει καταρτίσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.

- ΟΑΣΠ οδηγίες αντισεισμικής προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: