Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Πυροπροστασία των περιαστικών αλσυλλίων από το Δήμο Χανίων


Στη πρόσληψη δέκα ατόμων για την αντιπυρική προστασία, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, των αλσυλλίων του Αγ. Ιωάννη και του Αγ. Ματθαίου προχώρησε ο Δήμος Χανίων, ενώ παράλληλα - το επόμενο διάστημα - θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των φρεατίων, των αγωγών ομβρίων υδάτων και των ρεμάτων στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας για τον ερχόμενο χειμώνα.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και αντιδήμαρχος Μιχάλης Ντάλλας και η αντιδήμαρχος Χαρά Μυλωνάκη.
Ο κ. Ντάλλας επεσήμανε ότι έπειτα την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΧ και Δήμου Χανίων προβλέπεται: Η πρόσληψη εργατοτεχνιτών για τον καθαρισμό του άλσους του Αγ. Ματθαίου και συγκεκριμένα των αμαξωτών δρόμων - που όπως επεσήμανε οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει - καθως επίσης ο καθαρισμός των φρεατίων, των αγωγών των ομβρίων και των ρεμάτων που αφορά την προστασία από πλευράς πλημμυρών.
Η κα Μυλωνάκη, μιλώντας για το θέμα της πυροπροστασίας, τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της δυνατότητας άμεσης παρέμβασης και πρόσθεσε: "Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος μας - μέσα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου - προχώρησε στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την πρόληψη και προστασία των περιαστικών αλσυλλίων του δήμου μας. Αυτά τα αλσύλλια είναι λίγα και αποτελούν πνεύμονα οξυγόνου για τους πολίτες μας. Επομένως, θα πρέπει να έχουμε στραμμένη όλη μας την προσοχή στην πρόληψη πυρκαγιών".
Η κα Μυλωνάκη τόνισε ότι από τα δέκα άτομα τα 8 θα δραστηριοποιηθούν για την πυροπροστασία και την περιφρούρηση των αλσυλλίων, ενώ τα δύο άλλα άτομα θα εκτελούν χρέη οδηγών.
Η κα Μυλωνάκη διευκρίνισε ότι οι 4 πρώτοι υπάλληλοι θα επιφορτιστούν με περιπολίες στην περιοχή των αλσυλίων του Αγ. Ματθαίου και του Προφήτη Ηλία, ενώ τον Αύγουστο που θα δραστηριοποιηθεί το σύνολο των προσληφθέντων θα γίνεται περιφρούρηση και στο αλσύλλιο του Αγ. Ιωάννου.
"Πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής και τον σύλλογο που δραστηριοποιείται στον Άγ. Ματθαίο, σε συνεργασία με τον πυροσβεστικό μας σταθμό, θα προλάβουμε οποιαδήποτε κακή στιγμή που μπορεί να συμβεί σε αυτούς τους χώρους", είπε καταλήγοντας η κα Μυλωνάκη.

Πηγή Εφημερίδα Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: