Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιά σε δύο περιοχές στο Ακρωτήρι, στα Καθιανά και στο Παζινό

Στις 12:30 περίπου ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα πυρκαγιές στο Ακρωτήρι στις περιοχές Καθιανά και Παζινός πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Οχήματα της Π.Υ. Χανίων, της Π.Υ. Αεροδρομίου, το όχημα και οι άνδρες του Πυροσβεστικού σταθμού Δήμου Χανίων (Αγίου Ματθαίου) καθώς και Εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας "Καγιαλές" του Δήμου Ακρωτηρίου επιχειρούν για την κατάσβεση τους.

Η Ομάδα Εθελοντών τίθεται σε Επίπεδο επιφυλακής και ετοιμότητας 3. ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ και αν χρειαστεί θα συνδράμει σε βοήθεια των δυνάμεων που επιχειρούν.

14:10 υπο μερικο έλεγχο έχουν τεθεί και οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Ακρωτήρι


Μπαράζ πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο στο Ακρωτήρι

Mπαράζ πυρκαγιών χθες και προχθές στην περιοχή του Ακρωτηρίου, που προβληματιζουν τις τοπικές αρχές και οι οποίες θα προχωρήσουν σε σύσκεψη, αύριο Τρίτη, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα. Χθες Κυριακή, στις 12.30 -σχεδόν ταυτόχρονα- δύο φωτιές ξέσπασαν σε Παζινό και Καθιανά του Ακρωτηρίου καίγοντας περίπου 10 στρ. χορτολιβαδικής έκτασης και μικρό αριθμό ελιών. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων, εθελοντών, της 115 Πτέρυγας Μάχης και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, η φωτιά και στα δύο σήμεία τέθηκε υπό έλεγχο και μέχρι το μεσημέρι είχε σβηστεί.
Το πρωί του Σαββάτου είχαμε άλλη μια φωτιά στην περιοχή του Γκαλαγκάδω. Κάηκαν θαμνώδεις εκτάσεις και μερικές ελιές και η φωτιά δεν επεκτάθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών της ομάδας "Καγιαλές" και της πυροπροστασίας της 115 Πτέρυγας Μάχης. Την ίδια μέρα φωτιά ξέσπασε στα Νεροκούρου του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου η οποία και κατέκαψε 3 στρ. χορτολιβαδικής έκτασης.


Αναδημοσιεύση από την εφημερίδα Χανιώτικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: