Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Πυρκαγιά στο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων

Πριν από 25 περίπου λεπτά ξέσπασε πυρκαγιά σε τμήμα του πάνω δεξιού κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων. Άμεσα έσπευσαν 3 οχήματα της Π.Υ. Χανίων εκ των οποίων και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αδιευκρίνιστες αιτίες και κατασβέστηκε άμεσα χάρη στην γρήγορη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.


ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ Απειλήθηκε η Νομαρχία
Οι φλόγες απείλησαν χθες το απόγευμα το Νομαρχιακό Μέγαρο, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα και οι ζημιές που καταγράφηκαν να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φωτιά προήλθε από τις εργασίες που γίνονται στην οροφή του κτηρίου για την απομάκρυνση του αμιάντου.
Η φωτιά ξέσπασε στον δεύτερο όροφο, στην δυτική πτέρυγα στο γραφείο της Διεύθυνσης Πολιτισμού. Λόγω των εργασιών το γραφείο είχε εκκενωθεί από τον εξοπλισμό και τα αρχεία, που είχαν μεταφερθεί στα γειτονικά γραφεία. Σύμφωνα με υπαλλήλους της Νομαρχίας από νωρίς είχαν ενημερώσει τους εργάτες που είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση του αμιάντου ότι μύριζαν καμένο, ωστόσο οι τελευταίοι τους διαβεβαίωναν ότι η μυρωδιά προέρχεται απο τον τροχό που χρησιμοποιούν για τις εργασίες τους. Λίγο μετά τις 5 πυκνός μαύρος καπνός έβγαινε απο το γραφείο της Διεύθυνσης Πολιτισμού που έγινε αντιληπτός από γείτονες αλλά και από υπαλλήλους της Νομαρχίας που παρέμεναν εντός του κτηρίου για λόγους εργασίας. Η πυροσβεστική που κατέφθασε με δύο οχήματα και επτά άνδρες προχώρησε στην γρήγορη εγκατάσταση των σωλήνων πυρόσβεσης από την εσωτερική πλευρά του κτηρίου και έσβησε γρήγορα τη φωτιά που προκάλεσε μικρές ζημιές. Στο χώρο της νομαρχίας βρέθηκαν ο νομάρχης Γρηγόρης Αρχοντάκης και οι αντινομάρχες κ. Σπανουδάκης και Κουκιανάκης, καθώς και προσωπικό.
"Ειδοποιηθήκαμε για πυρκαγιά πλησίον της Νομαρχίας -στην αρχή δεν ξέραμε ότι πρόκειται για το κτήριο αλλά για το δασάκι που βρίσκεται πιο πάνω- φτάνοντας διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μια πυρκαγιά μέσα στο κτήριο όπου γίνονται οι εργασίες αποκατάστασης της οροφής του Νομαρχιακού μεγάρου" δήλωσε ο υποπυραγός Ιωσήφ Κουρνιδάκης επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρνιδάκη "η ζημιά δεν ήταν μεγάλη και πιστεύουμε ότι ήταν αμέλεια των ανθρώπων που εργάζονταν για την αποκατάσταση της οροφής. Δεν υπήρξε επέκταση της φωτιάς, ο χώρος είχε εκκενωθεί και οι ζημιές ήταν πολύ μικρές."
Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνά το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αναδημιοσιευση από την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: