Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Περιπολίες πρόληψης πυρκαγιών – Επάνδρωση Πυροφυλακείων

Η Ομάδα Εθελοντών Πολτικής Προστασίας Δ. Χανίων, ως πιστοποιημένη, από της Γενική Γραμαεία Πολιτικής Προστασίας, εθελοντική οργάνωση, προγραμματίζει και φέτος, εκτός των άλλων δράσεων, την οργάνωση και τη διενέργεια περιπολιών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης και την επάνδρωση των κυριοτέρων πυροφυλακείων του νομού με αντικειμενικό σκοπό την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του νομού Χανίων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Στις περιπολίες αλλά και στην επάνδρωση των πυροφυλακείων μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν εθελοντικά και απλοί πολίτες.
Για το σκοπό αυτό προσκαλούμε όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να βοηθήσουν στην προστασία των δασών μας. Η Ομάδα Εθελοντών Π.Π.Δ. Χανίων διοργανώνει για αυτό το σκοπό ειδικά σεμινάρια πολιτών "πυροφυλάκων" κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Συγκεκριμένα οι εποχούμενες περιπολίες και η επιτήρηση από τα πυροφυλάκεια, θα διεξάγονται τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, τις αργίες αλλά και όποιες άλλες ημέρες κριθεί απαραίτητο, στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στο διάστημα από 1/6/2009 έως 30/09/2009.

Πρόγραμμα και ημέρες εκπαιδεύσεων ακολουθεί.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο ''Γίναι κι εσύ εθελοντής'' και στο ''επικοινωνήστε μαζί μας''

Δεν υπάρχουν σχόλια: