Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Παρουσίαση Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στη Ν.Α. Χανίων

Παρουσίαση του νεοσύστατου Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων.

Σκοπός του Κέντρου η διαχείριση κρίσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης με το δυνατόν καλύτερα τρόπο.
Προσκεκλημένοι οι Φορείς και οι Εθελοντικές Ομάδας του Νομού που εμπλέκονται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.


Μεταξύ των Προσκεκλημένων και η Ομάδα μας.



Αναδημοσιεύση από την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα
Ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση κάθε είδους ανθρωπιστικών κρίσεων και φυσικών καταστροφών πρόκειται
να αποτελέσει το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Νομού Χανίων, η λειτουργία του οποίου παρουσιάστηκε
χθες το πρωί σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι διευθύνσεων της Νομαρχίας, των σωμάτων ασφαλείας και εθελοντικών ομάδων.
Ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ότι το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων θα λειτουργεί και θα αποφασίζει σε περιόδους που εμφανίζεται μια κρίση, όπως μια θεομηνία ή ένα οποιοδήποτε άλλο ανάλογο γεγονός χρειάζεται και η αντιμετώπιση της οποίας θα απαιτεί έναν καλό συντονισμό των φορέων του Νομού.
"Πρώτα από όλα -δήλωσε- η δική μου ευχή είναι να μην χρειαστεί ποτέ να συνεδριάσει αυτό το όργανο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι προκειμένου να λειτουργήσουμε σωστά, γρήγορα και αποτελεσματικά όταν αυτό χρειαστεί".
Συνεχίζοντας, ο κ. Αρχοντάκης συνεχάρη όλους τους φορείς του Νομού Χανίων οι οποίοι εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις για το υψηλό -όπως είπε- επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ τους.
"Αυτή η καλή συνεργασία έχει θωρακίσει τον Νομό τα τελευταία χρόνια κι αυτό το καλό επίπεδο συνεργασίας θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί. Η πολιτική προστασία στα Χανιά δουλεύει και δουλεύει καλά. Όλοι μαζί, φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και ο κάθε ένας ξεχωριστά από εμάς οφείλει να λειτουργεί σωστά όταν και εφόσον αυτό χρειαστεί".
Επίσης, ο κ. Αρχοντάκης υπογράμμισε ότι ο καλός συντονισμός των φορέων του Νομού έχει αποδειχθεί και επανειλημμένως έχει επαινεθεί, όπως ανέφερε, από τον γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών. "Θα έλεγα λοιπόν ότι αυτό που γίνεται στα Χανιά, αυτό το μοντέλο διαχείρισης κρίσεων πιθανόν θα είναι κάτι που θα το κάνουν κι άλλοι νομοί στη χώρα μας προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις γρήγορα και αποτελεσματικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: