Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Συνεδρίαση Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργανού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Την αύξηση του αριθμού των σταθερών πυροφυλακίων στο Ν. Χανιών και την ενίσχυσή του με εθελοντές και εποχικούς πυροσβέστες αποφάσισε μεταξύ άλλων στη χθεσινή του (18/03/2009) συνεδρίαση το Συντονιστικό Νομαρχιακό Οργανο.
Στην καθιερωμένη σύσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου όλοι οι αρμόδιοι φορείς δήλωσαν έτοιμοι ώστε τα αποτελέσματα να είναι τα καλύτερα δυνατά.
Στο Σ.Ν.Ο. προήδρευσε ο αντινομάρχης κ. Κουκιανάκης και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, το Δασαρχείο, εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ, οι εθελοντικές οργανώσεις και τα πυροσβεστικά κλιμάκια.
"Συζητήθηκε η προετοιμασία και ο καλύτερος συντονισμός ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Από ό,τι φάνηκε και οι υπηρεσίες και οι φορείς είναι προετοιμασμένοι τόσο για τις περιπολίες, όσο για την πυρανίχνευση και τα σχέδια αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από τις ελλείψεις προσωπικού που παρουσιάζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων", σημείωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Βερυκοκίδης.
Για την καλύτερη πρόληψη των πυρκαγιών αποφασίσθηκε η ενίσχυση του αριθμού των πυροφυλακίων και η δημιουργία άλλων πέντε. "Θα οργανώσουμε και θα επανδρώσουμε κάποια σταθερά πυροφυλάκια με εποχιακούς και εθελοντές κυρίως. Η Πυροσβεστική και το Δασαρχείο θα μας υποδείξουν τα σημεία αυτά που είναι σημαντικά. Μιλάμε για πέντε περίπου πυροφυλάκια που πιστεύω ότι θα καλύψουν ένα μεγαλο μέρος του Νομού" σημείωσε ο κ. Βερυκοκίδης.
Και φέτος το έργο της πρόληψης θα συνδράμουν οι αερολέσχες του Νομού, ενώ η Νομαρχία θα ενισχύσει με υλικοτεχνική υποδομή τις εθελοντικές ομάδες.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: