Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Αεροδιακομιδή από τη Γαύδο έγκυου γυναίκας

Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε χθες (06/03/2009) με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας μια υπήκοος Γαλλίας 24 ετών, η οποία βρίσκεται στον ένατο μήνα της κύησης.
Η γυναίκα, που είναι μόνιμη κάτοικος της Γαύδου καθώς είναι σύζυγος του αντιπροέδρου της κοινότητας, αισθάνθηκε το πρωί αδιαθεσία και κρίθηκε πώς θα έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Ο κοινοτάρχης Γαύδου επικοινώνησε αμέσως με το τμήμα πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας Χανίων και αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας δεδομένου ότι λόγω και των καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατη η προσέγγιση πλωτού μέσου στο νησί.
Το ελικόπτερο, στο οποίο είχαν επιβιβασθεί και 2 γιατροί, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Γαύδου, προκειμένου να παραλάβει τη γυναίκα και να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Το ελικόπτερο στις 4.20 το απόγευμα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο όπου και περίμενε τη γυναίκα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο για να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: