Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Αναλυτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, Πανευρωπαϊκού Κύπελου Τρίαθλου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Πανευρωπαϊκού Κύπελου Τρίαθλου

Χανιά, Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Για την ασφάλεια της διεξαγωγής του αγώνα του Πανευρωπαϊκού Κύπελου Τρίαθλου που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την Κυριακή 13 Απριλίου 2008 σας επισυνάπτουμε το πλήρες σχέδιο διεξαγωγής του αγώνα με τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Α. Ανάλυση διαδρομής αγώνα

Το ποδηλατικό σκέλος του αγώνα θα ξεκινήσει από την Πλατεία Κατεχάκη (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο. Αναλυτικά η διαδρομή:

Πλατεία Κατεχάκη (ΚΑΜ) – Ακτή Ενώσεως - Αρχολέων – Καλεργών – Μίνωος - Νικηφόρου Φωκά – Κύπρου – Ελευθερίου Βενιζέλου (σε όλο το μήκος της έως το Ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Δαγκλή – Μανούσου Κουνδούρου – Ελευθερίου Βενιζέλου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Δικαστηρίων – Ανδρέα Παπανδρέου – Πλατεία Αγοράς – Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Χάληδων – Καραολή Δημητρίου – Σήφακα – Δασκαλογιάννη. Ακτή Κανάρη (Κολυμβητήριο Χανίων).

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών, έχουν προβλεφθεί εναλλακτικές διαδρομές (βλέπετε συνημμένο χάρτη).

Β. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ποδηλατικής διαδρομής

Πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα απαγορεύεται η κυκλοφορία οποιουδήποτε οχήματος σε όλες τις παραπάνω οδούς.

Για την διεξαγωγή του ποδηλατικού σκέλους του αγώνα απαιτούνται οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα τροχοφόρα οχήματα.:

1. Ανατολική είσοδος πόλης μέσω της οδού Ακρωτηρίου από το Δήμο Ακρωτηρίου και το Αεροδρόμιο

Όλο το ρεύμα κυκλοφορίας εισόδου προς την πόλη εκτρέπεται από την οδό Ακρωτηρίου στο ύψος διασταύρωσής της με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως (φωτεινοί σηματοδότες) προς την συνοικία Λενταριανά,. Από εκεί ακολουθείτε η πορεία στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Αγιάς Φωτεινής), Βρυσών, Αν. Μάντακα, Παπαναστασίου, Μουντάκη, Τσόντου Βάρδα, Κνωσού, Γιαμπουδάκη, Νεάρχου, Σολωμού, Μάρκου Μπότσαρη. Η είσοδος προς την Ακτή Κανάρη από τις οδούς Πειραιώς, Σμύρνης και Μεταξάκη.

2. Ανατολική είσοδος πόλης μέσω της οδού Προφήτη Ηλία από τις περιοχές Χαλέπας, ΣΟΔΥ, Προφήτη Ηλία

Όλο το ρεύμα κυκλοφορίας εισόδου προς την πόλη εκτρέπεται από την Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος διασταύρωσης της με την οδό Δαγκλή (Ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου) προς την πλατεία Κατσαμπά,. Από εκεί ακολουθείτε η πορεία στις οδούς Σαμαριάς, Βρυσών, Μουντάκη, Τσόντου Βάρδα, Κνωσού, Γιαμπουδάκη, Νεάρχου, Σολωμού, Μάρκου Μπότσαρη.

3. Έξοδος των κατοίκων της συνοικίας Άνω Κουμ Καπί

Η έξοδος των οχημάτων της συνοικίας Άνω Κουμ Καπί θα γίνεται μόνο δια μέσω της οδού Δημητρακάκη. Εκεί όταν χρειάζεται θα τέμνετε κάθετα η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου στο ρεύμα της ποδηλατικής διαδρομής και τα οχήματα θα οδηγούνται δια μέσω των οδών Ρούφου, Καποδιστρίου, Παπαναστασίου, Κνωσού, Γιαμπουδάκη, Νεάρχου, Σολωμού, Μάρκου Μπότσαρη.

4. Είσοδος των κατοίκων της συνοικίας Άνω Κουμ Καπί

Η είσοδος των οχημάτων της συνοικίας Άνω Κουμ Καπί θα γίνεται μόνο δια μέσω των οδών Γιάνναρη και Παλαμά. Εκεί όταν χρειάζεται θα τέμνετε κάθετα το ρεύμα της ποδηλατικής διαδρομής στην Ανδρέα Παπανδρέου και τα οχήματα θα οδηγούνται στο εσωτερικό του Άνω Κουμ Καπί

5. Έξοδος των κατοίκων της συνοικίας Κάτω Κουμ Καπί

Η έξοδος των οχημάτων της συνοικίας Κάτω Κουμ Καπί θα γίνεται μόνο δια μέσω των οδών Μεσολογγίου, Ησυχάκη. Εκεί όταν χρειάζεται θα τέμνετε κάθετα το ρεύμα της ποδηλατικής διαδρομής στην Ελευθερίου Βενιζέλου και τα οχήματα θα οδηγούνται δια μέσω της οδού Ησυχάκη στην οδό Δημητρακάκη. Εκεί όταν χρειάζεται θα τέμνετε κάθετα το ρεύμα της ποδηλατικής διαδρομής και τα οχήματα θα οδηγούνται δια μέσω οδών Ρούφου, Καποδιστρίου, Παπαναστασίου, Κνωσού, Γιαμπουδάκη, Νεάρχου, Σολωμού, Μάρκου Μπότσαρη. Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο Κάτω Κουμ Καπί η οδός Αθηνών γίνεται διπλής κατεύθυνσης

6. Είσοδος των κατοίκων της συνοικίας Κάτω Κουμ Καπί

Η είσοδος των οχημάτων της συνοικίας Κάτω Κουμ Καπί θα γίνεται μόνο δια μέσω της οδού Σπάρτης. Εκεί όταν χρειάζεται θα τέμνετε κάθετα το ρεύμα της ποδηλατικής διαδρομής στην Ελευθερίου Βενιζέλου και τα οχήματα θα οδηγούνται στο εσωτερικό του Κάτω Κουμ Καπί

7. Έξοδος των κατοίκων των συνοικιών Αμπεριάς – Μπόλαρη – Δικαστηρίων

Η έξοδος των οχημάτων των συνοικιών Αμπεριάς – Μπόλαρη – Δικαστηρίων θα γίνεται μόνο δια μέσω των οδών Κροκιδά, Κνωσού, Γιαμπουδάκη, Νεάρχου, Σολωμού, Μάρκου Μπότσαρη.

8. Έξοδος των κατοίκων της Παλιά Πόλης

Η έξοδος των οχημάτων της συνοικίας της Παλιά Πόλης θα γίνεται μόνο δια μέσω της οδού Δασκαλογιάννη στην οποία η κυκλοφορία θα είναι διπλής κατεύθυνσης. Εκεί τα οχήματα θα οδηγούνται δια μέσω της οδού Αρχοντάκη και όταν χρειάζεται θα τέμνετε το ρεύμα της ποδηλατικής διαδρομής στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου για να οδηγηθούν στην οδό Κτιστάκη και από εκεί στην οδό Τζανακάκη και στην όδο Αποκορώνου.

9. Είσοδος των κατοίκων της Παλιά Πόλης

Η είδοδος των οχημάτων της συνοικίας της Παλιά Πόλης θα γίνεται μόνο δια μέσω των οδών Καραισκάκη, Μουσούρων. Εκεί όταν χρειάζεται θα τέμνετε το ρεύμα της ποδηλατικής διαδρομής στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη (φωτεινοί σηματοδότες) και θα οδηγούνται προς την οδό Μουσούρων.

10. Πλατεία Αγοράς

Τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην πλατεία Αγοράς από την οδό Τζανακάκη θα κινούνται μονό στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας και θα οδηγούνται δια μέσω της πλατείας Κοτζάμπαση στην οδό Αποκορώνου. Στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας (κοντά στην Δημοτική Αγορά) θα κινείται η ποδηλατική διαδρομή η οποία θα κατευθύνεται προς την Χατζημιχάλη Γιάνναρη στην οποία δεν θα επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων.

Γ. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διαδρομής ''Αγώνα Δρόμου''

Η διαδρομή του ''Αγώνα Δρόμου'' θα πραγματοποιηθεί από το Ενετικό λιμάνι (ΚΑΜ) έως το Κολυμβητήριο Χανίων δια μέσω της Ακτής Κανάρη. Για τη διεξαγωγή του αγώνα θα αποκλεισθεί η είσοδος προς την Ακτή Κανάρη από τις οδούς Πειραιώς, Σμύρνης και Μεταξάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: