Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κείμενο για τη συλλογή υπογραφών με στόχο την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας Νεογνών Χανίων

Στο κείμενο για τη συλλογή υπογραφών, με στόχο την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας Νεογνών, επισημαίνονται τα εξής:«Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, πολίτες των Χανίων και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, απαιτούμε από τους αρμόδιους διοικητικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, το Υπουργείο Υγείας και τον κ. υπουργό προσωπικά, να πάρουν όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να σταματήσει η επικίνδυνη για τα ασθενή νεογνά της Δυτικής Κρήτης μεταφορά στο Ηράκλειο, στην Αθήνα ή όπου αλλού.
Διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Χανίων που ξαναγυρνά τη νοσηλεία των νεογνών στην περιοχή μας πολλά χρόνια πίσω.
Διαμαρτυρόμαστε για τις συνθήκες που έφεραν τα πράγματα εδώ, εξαιτίας της υποστελέχωσης της μονάδας.
Απαιτούμε να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για την άμεση και διαρκή λειτουργία Μονάδας
Εντατικής Νοσηλείας τέτοιας που να αντιστοιχεί στις 3.000 γεννήσεις ετησίως στη Δυτική Κρήτη, ώστε κανένα νεογνό να μην κινδυνεύει από την έκθεση στην επικίνδυνη μεταφορά και καμιά οικογένεια να μη ζει την αγωνία τόσο μακριά από το σπίτι της.
Απαιτούμε την άμεση στελέχωση και την επαναλειτουργία της Μονάδας με κάλυψη των θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτούνται για να λειτουργήσει καλύπτοντας την εντατική νοσηλεία νεογνών, με επαρκές, σταθερό και μόνιμο προσωπικό σε ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό».

Η ομάδα μας Συνυπογράφει και συμπαρίσταται!!!!!!!!!!!!!!


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Μπάμπης Καραβάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: