Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ερευνα στην περιοχη του Κόλπου της Σούδας

Μετά απο αξιοποίηση πληροφοριών, απο το ξημέρωμα, δύο μονάδες της ομάδας μας συμετέχουν στην ερευνα και διάσωσή ατόμων που εντοπίστηκαν να κολυμπούν στον κόλπο της Σούδας.

''Τρεις νεκροί στο λιμάνι της Σούδας''.

Τρία άτομα, υπήκοοι Μπαγκλαντές, πνίγηκαν στο λιμάνι της Σούδας, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το πλοίο που τους μετέφερε από την Τρίπολη της Λιβύης, πιθανότατα για να μείνουν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αλλοδαποί επέβαιναν στο επιβατηγό πλοίο «IONIAN KING», με σημαία Κύπρου. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι οι αλλοδαποί, με τη χρήση βοηθητικού σχοινιού, είχαν κατέβει από την πλώρη του πλοίου στη θάλασσα, το οποίο είχε καταπλεύσει βραδινές ώρες χθες στο λιμάνι της Σούδας, προερχόμενο από την Τρίπολη της Λιβύης, μεταφέροντας περίπου 1.288 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους υπηκόους Μπαγκλαντές.

Στη συνέχεια, ακόμη δύο άτομα εντοπίστηκαν πλησίον εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου. Σύμφωνα με την κατάσταση επιβατών του πλοίου αναζητούνται ακόμη 16 επιβάτες, ενώ οι περισυλεχθέντες, οι αγνοούμενοι και οι νεκροί είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έπεσαν στη θάλασσα, συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ένα φουσκωτό σκάφος, ένα περιπολικό όχημα, επίσης του Λιμενικού, δύο ρυμουλκά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά του Ναύσταθμου Κρήτης, καθώς και αλιευτικά σκάφη.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν 29 άτομα, εκ των οποίων, τα 25 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων και το ένα απεβίωσε κατά τη μεταφορά του. Τα υπόλοιπα 4 άτομα οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τη θάλασσα νεκρά, δύο ακόμη άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή με τα προαναφερόμενα μέσα, καθώς και με ελικόπτερο Super Puma. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών.

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: