Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Χωρίς πυροσβεστικό ελικόπτερο τα Χανιά;

Με ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο κινδυνεύει να μείνει η Κρήτη κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, τότε εκτιμάται ότι το μοναδικό ελικόπτερο, που θα έρθει στο νησί στα τέλη Ιουνίου και όχι στις αρχές του μήνα όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, θα σταθμεύει στο Ηράκλειο.
Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν χθες από τον αντινομάρχη Χανίων, Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, Φραγκιά Ζουμπουλάκη, στο περιθώριο της παράδοσης εξοπλισμού, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, στην Εθελοντική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Αποκόρωνα.
«Περιμένουμε την άφιξη των ελικοπτέρων προς το τέλος του μήνα. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, ώστε να μην έχουμε συμβάντα μέχρι στιγμής. Πέρυσι, τα ελικόπτερα ήρθαν 10 Ιουνίου. Τώρα πάμε τέλος του Ιούνη. Ίσως και λόγω κρίσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουμπουλάκης.
Τη διαφωνία του με τον ισχυρισμό του κ. Ζουμπουλάκη περί καιρικών συνθηκών εξέφρασε, από την πλευρά του, ο κ. Κουκιανάκης, ο οποίος τόνισε ότι «εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος δεν νοούνται. Ας μην ωραιοποιούμε, λοιπόν, τα πράγματα. Η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι ιδιαίτερη δύσκολη».
Ο κ. Κουκιανάκης σημείωσε, ακόμη, πως «είναι γεγονός ότι και οι πληροφορίες που αναφέρονται στη μη έγκαιρη άφιξη των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Κρήτη εγκυμονεί επιπρόσθετους κινδύνους. Πόσο μάλλον στον Νομό Χανίων, που είναι δύσβατος, δυσπρόσιτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ευχόμαστε κι ελπίζουμε τα ελικόπτερα να είναι δύο στην Κρήτη, γιατί οι πληφορορίες μας αναφέρουν ότι ενδεχομένως να μην έχουμε το βαρέος τύπου. Στέλνουμε, λοιπόν, το μήνυμα ότι εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προστασία των περιουσιών των πολιτών δεν νοούνται».
Ο κ. Κουκιανάκης τόνισε, επίσης, ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι δύσκολη και λόγω των ελλείψεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε προσωπικό. «Σαφέστατα υπάρχει έλλειψη και έρχεται να προστεθεί ένα επιπλέον πρόβλημα: αυτό της αλλαγής σχέσης ωραρίου εργασίας των πυροσβεστικών υπηρεσιών. Αυτό συνεπάγεται αυτόματα και μείωση ανά βάρδια. Μείωση που φτάνει στα 2 άτομα ανά βάρδια», σημείωσε ο κ. Κουκιανάκης.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Ζουμπουλάκης, τονίζοντας ότι «υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Δημιουργούνται μεγαλύτερες με την αποχώρηση, από την Υπηρεσία, σημαντικού αριθμού πυροσβεστών». Αποχωρούν, όπως διευκρίνισε, «ίσως φοβούμενοι το Ασφαλιστικό».
Ο κ। Ζουμπουλάκης δεν παρέλειψε, πάντως, να σημειώσει ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο «η Υπηρεσία μας, όσον αφορά το προσωπικό και τα οχήματα που διαθέτει, είναι πανέτοιμη. Ήδη έχουμε μικτά περιπολικά σε όλο τον Νομό».

Αναδημοσιεύση από την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: