Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Παράδοση εξοπλισμού από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Εθελοντική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Αποκόρωνα


Εξοπλισμό αξίας 17.500 ευρώ περίπου παρέδωσε χθες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Εθελοντική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Αποκόρωνα.
Ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης επεσήμανε ότι «η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων, συλλόγων, σε όλο τον Νομό νομίζω ότι πάει πάρα πολύ καλά. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων στηρίζει τον εθελοντισμό, επιθυμεί στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εθελοντικές μονάδες στον Νομό και τις στηρίζει υλικοτεχνικά, όταν κρίνει ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι σοβαρή και προς την κατεύθυνση συνεργασίας με όλο το σύστημα του Νομού».
Ο κ. Αρχοντάκης σημείωσε ότι «η πολιτική προστασία στον Νομό Χανίων είναι υψηλού επιπέδου. Υπάρχει σειρά δράσεων σε σχέση πάντα με την πρόληψη και την έγκαιρη επέμβαση σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Η συνεργασία όλων των φορέων μεταξύ μας είναι εξαιρετική και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε, ελπίζω όχι για χρήση, αλλά για να υπάρχει, ένα σημαντικό εξοπλισμό στην Εθελοντική Ομάδα του Αποκόρωνα, που έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της πριν από 8-10 μήνες και θα μπει και αυτή στη μάχη για τη φετινή αντιπυρική περίοδο».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών Αποκόρωνα, Παντελής Καπαρουδάκης ευχαρίστησε τόσο τον νομάρχη όσο και τον αρμόδιο αντινομάρχη για «τη σημαντική προσφορά τους, τον εξοπλισμό που μας παραχώρησαν και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ να είμαστε αποτελεσματικοί, επειδή είναι πολύ δύσκολο το έργο που έχουμε αναλάβει. Η περιοχή του Αποκόρωνα είναι αρκετά μεγάλη. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε και δεύτερο αυτοκίνητο, επειδή δεν θα μπορούμε να καλύψουμε όλη την περιοχή του Αποκόρωνα με το ένα. Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα με την απόκτηση του πρώτου αυτοκινήτου. Το έχει αγοράσει η Ομάδα, με τη συνεισφορά των κατοίκων του Αποκόρωνα. Ομολογώ ότι είναι συγκινητική η θέληση των κατοίκων της περιοχής να βοηθήσουν στο θέμα αυτό. Όλοι θέλουν να προσφέρουν από κάτι», τόνισε ο κ. Καπαρουδάκης, επισημαίνοντας ότι η Ομάδα αριθμεί «60 μέλη και συνεχώς αυξάνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: