Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ 46χλμ Νοτιοδυτικά της Γαύδου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:19 στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Γαύδου και έγινε έντονα αντιληπτή τόσο από τους κατοίκους του νησιού της Γαύδου αλλά και της Κρήτης λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Ο σεισμός είχε εστιακό μόλις βάθος 10 χλμ ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 46χλμ Νοτιοδυτικά της Γαύδου ή 100 χλμ νότια της Παλαιοχώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πηγή: Earthquakenet

Ο τελευταίος σεισμός μας θυμίζει ότι πρέπει να μάθουμε να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, την οικογένεια μας και τους συγγενείς σας. Ο σεισμός είναι ένα φυσικό γεγονός που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση σε σεισμικότητα παγκόσμια και την πρώτη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μην ακούτε μην υιοθετείτε και μην διαδίδεται διάφορες ανυπόστατες φήμες περί επικείμενου μεγάλου σεισμού. Να ενημερώνεστε μόνο από τους αρμόδιους από την πολιτεία φορείς.

- Δείτε εδώ τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας για την προστασία των πολιτών από τους σεισμούς.

- Δείτε εδώ το Χάρτη Χώρων Καταφυγής και Παροχής Πρώτων Βοηθειών που έχει καταρτίσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων।
- ΟΑΣΠ οδηγίες αντισεισμικής προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: