Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Νεκρός εντοπίστηκε ο 70χρονος

Νεκρός εντοπίστηκε 70χρονος
Νεκρός εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ένας70χρονος άνδρας, κάτοικος του χωριού
Σπηλιά, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί α-πό προχθές στην ευρύτερη περιοχή του Κολυμπαρίου.
Ο άτυχος ηλικιωμένος έπασχε από χρό-νια προβλήματα υγείας καθώς του χορηγούνταν ανά τρεις ώρες φαρμακευτική αγωγή για τη νόσο Πάρκινσον και βρισκόταν στα αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ.
Προχθές το βράδυ στήθηκε ολονύκτια επιχείρηση που οργάνωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου. Συνολικά συμμετείχαν περισσότερα από εκατό άτομα: τριάντα εθελοντές από εθελοντικές ομάδες του νομού, του Δήμου Χανίων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ομάδας των Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών νομού Χανίων, τη Λέσχη 4Χ4 αλλά και κατοίκων της περιοχής με τη βοήθεια του Δήμου Κολυμπαρίου και της Ελληνικής Αστυνομίας και διενήργησαν ελέγχους στην περιοχή όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο ηλικιωμένος.
Οπως τόνισε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, “αργά προχθές το βράδυ ενημερωθήκαμε ότι ένας ηλικιωμένος 70 ετών, κάτοικος του χωριού Σπηλιάς, έφυγε από το σπίτι προκειμένου να κάνει τον καθημερινό του περίπατο. Για τελευταία φορά τον είδε ένας συγχωριανός του στις 8.30 το πρωί, ενώ οι οικείοι του άρχισαν να τον αναζητούν το μεσημέρι της ίδιας μέρας όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του.
Άμεσα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας οργάνωσε μια γιγαντιαία επιχείρηση που κράτησε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Με το χάραμα της μέρας όλες οι ομάδες ξεκίνησαν πάλι τις προσπάθειες και χθες το μεσημέρι στις 12.45 βρέθηκε νεκρός σε απομακρυσμένη αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Σπηλιάς του δήμου Κολυμπαρίου, ανατολικά των υδατοδεξαμενών που υπάρχουν στην περιοχή”.
Ο ίδιος ανέφερε ότι “σύμφωνα με τους οικείους του αλλά και τους κατοίκους του χωριού Σπηλιά ο 70χρονος αντιμετώπιζε λόγω της νόσου Πάρκινσον κινητικά προβλήματα και για αυτό τον λόγο λάμβανε φαρμακευτική αγωγή ανά
τρεις ώρες”.
Προανάκριση για τον θάνατο του άτυχου ηλικιωμένου διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Βουκολιών, ενώ φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Χανίων.
Ε.Φ.

Αντιγραφή απο τα ''Χανιώτικα Νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια: