Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Μία εικόνα ... χίλες λέξεις δυστυχίας στην Ακουιλα

Ο Σεισμός της Ακουιλα
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η κεντρική Ιταλία χτυπήθηκε από σεισμό εντάσεως 6,3 R. Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές καταστροφές σε πολλές μεσαιωνικές πόλεις στην γύρω περιοχή, σκοτώνοντας πάνω από 260 κατοίκους, τραυματίζοντας πάνω από 1000 και αφήνοντας 28.000 άστεγους. Παρά τους κινδύνους από τους μετασεισμούς, η έρευνα για τους επιζώντες συνεχίζεται, και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή. Αμέσως μετά η τρομακτική διαδικασία της εκκαθάρισης και της ανασυγκρότησης θα αρχίσει.

Γκρεμισμένες στέγες σπιτιών που έχουν κατάρρευσει μετά από το σεισμό στο ιταλικό χωριό Onna στις 6 Απριλίου 2009. Στο παρασκήνιο χιονισμένα βουνά. (REUTERS/Chris Helgren)

Εναέρια άποψή της καταστροφής της πόλης της L'Aquila, στην κεντρική Ιταλία, Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009. Μετά από τον ισχυρό σεισμό νωρίς το πρωι της Δευτέρας στην κεντρική Ιταλία που χτύπησε τα ορεινά κατέπεσαν όληκληρα οικοδομικά τετράγωνα τη στιγμή που οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμόντουσαν. Οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τον πλέον θανατηφόρο σεισμό εδώ και τρεις δεκαετίες. (AP Photo / Guardia Forestale, HO)


Ένα μέρος του τοίχου του σπιτιού εξακολουθεί να στέκει μεταξύ των χαλασμάτων που κατέρρευσαν κτίρια στο χωριό Castelnuovo, στην κεντρική Ιταλία, τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009. (AP Photo / Alessandra Tarantino)


Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Duomo Massimo κατεστραμμένος στο κέντρο της πόλης της L'Aquila, στην κεντρική Ιταλία, την Τρίτη, 7 Απριλίου 2009. (AP Photo / Alessandra Tarantino)


Ένας σκύλος ψάχνει στα χαλάσματα στο χωριό Onna, μία ημέρα μετά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιφέρεια Abruzzo στην κεντρική Ιταλία, την Τρίτη, 7 Απριλίου 2009. Ο θανατηφόρος σεισμός σύνθλιψε τους ανθρώπους άτομα που εκείνη την ώρα κοιμόταν, σκοτώνοντας 40 από τους 300 κατοίκους της κωμόπολης. (AP Photo / Alessandra Tarantino)
Η εξάχρονη Sara Lous και η μητέρα της που τρώνε σε εξωτερικούς χώρους ανάπαυσης μετά από το σεισμό που προκλήθηκε από την κατάρρευση του Νοσοκομείου Sant Salvatore Aquila 6 Απριλίου 2009. (REUTERS / Giampiero Sposito)



Ιταλός αστυνομικός καθώς περνάει μπροστά από το κατεστραμμένο κτίριο της "Νομαρχίας" μετά το σεισμό, στο κέντρο της Aquila 6 Απριλίου 2009. (REUTERS / Alessandro Bianchi)


Μια γυναίκα που ζει σε σκηνή σε καταυλισμό L'Aquila 7 Απριλίου 2009. (REUTERS / Alessandro Bianchi)


Διασώστες αναζητούν επιζήσαντες σε σωρό απο ερείπια κτιρίου που καταστράφηκε στις 6 Απριλίου, 2009 στο L'Aquila, Ιταλία. (Marco Di Lauro / Getty Images)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ:
http://www.boston.com/bigpicture/2009/04/the_laquila_earthquake.html

Μετάφραση: Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δ. Χανίων - Civil Protection Volunteer Team Chania

Δείτε πως ήταν πριν και μετά το σεισμό η πόλη της L' Aquila
http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/5118920/Earthquake-in-Italy-LAquila-before-and-after-the-quake.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: