Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους στο Ν. Χανιά

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές
Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του κέντρου της πόλης των Χανίων αλλά και σε Ακρωτήρι, Κίσαμο και Κεραμειά προκάλεσαν οι έντονοι άνεμοι έντασης 9 - 10 μποφόρ που έπνεαν τις πρωινές ώρες χθες 23/01/2009.
Καλώδια της ΔΕΗ κόπηκαν λόγω πτώσης δέντρων, κλαδιών αλλά και κομματιών λαμαρίνας που ο άνεμος έπαιρνε από τις ταράτσες των σπιτιών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν ως χθες το μεσημέρι.
Έπεσε κεραία κινητής τηλεφωνίας
Οι δυνατοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να φύγει από τη θέση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Wind, που ήταν εγκατεστημένη στην οροφή του ξενοδοχείου "Ομαλός" δίπλα στο ΚΤΕΛ. Έως ότου απομακρυνθεί η κεραία χρειάσθηκε να κλείσει από την τροχαία το τμήμα της οδού Κυδωνίας από το ΚΤΕΛ ως την πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Συνεργεία των Δήμων κινητοποιήθηκαν για την απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών, ενώ σε έντεκα περιπτώσεις ζητήθηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.
- Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε χθες το βράδυ για την εύρεση ενός ηλικιωμένου που έπασχε από άνοια. Ευτυχώς ο άντρας βρέθηκε καλά στην υγεία του.
- Άντρες και οχήματα της Π.Υ. χρειάστηκε να επεμβούν σε δύο περιπτώσεις όπου είχαμε φωτιές σε αυτοκίνητα. Η μια στη Χρυσή Ακτή, προήλθε το πιθανότερο απο βραχυκύκλωμα, ενώ είχαμε και άλλη μια φωτιά σε όχημα στην οδό Κατράκη. Και τα δύο οχήματα παρουσίασαν σημαντικές ζημιές.

ΚΙΣΑΜΟΣ - ΣΕΛΙΝΟ
Από τον δυνατό άνεμο που έπνεε σε όλο τον νομό από προχθές το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στις ελιές, αλλά και στο δίκτυο της ΔΕΗ. Ελιές έσπασαν στην περιοχή των Πλεμενιανών του Δήμου Καντάνου, ενώ στη σήραγγα των Τοπολίων δεν λειτουργούσαν λόγω διακοπής ρεύματος μέχρι τις 8.30 π.μ. οι φωτεινοί σηματοδότες. Ασθενής χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί στην περιοχή της Καντάνου, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στις καλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: