Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Εξοπλισμός προσφέρθηκε στο Εθελοντικό κλιμάκιο Παλαιών Ρουμάτων


Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και του Δήμου Βουκολιών προσφέρθηκε εξοπλισμός πυρόσβεσης στο Εθελοντικό κλιμάκιο Παλαιών Ρουμάτων.
Ο Δήμαρχος Βουκολιών που παραβρέθηκε στην εκδήλωση δήλωσε: "Θελήσαμε να οργανώσουμε το εθελοντικό κλιμάκιο, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια, με στολές και εξοπλισμό, έχοντας τη βοήθεια του Διοικητή της Π.Υ. Κισάμου, αλλά και της Νομαρχίας Χανίων. Το εθελοντικό κλιμάκιο ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα, για κάθε ανάγκη όπου υπάρχει σε όλο το νομό." Ο κος Μπομπολάκης υποσχέθηκε την περαιτέρω ενίσχυση του κλιμακίου με όχημα 4 χ 4 και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον εθελοντή Δημήτρη Κατζάκη για τη προσφορά του.
Ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Χανίων απευθυνόμενος στους εθελοντές είπε "Τέτοιες προσπάθειες θα τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στο Δήμο που προχώρησε στη σύσταση του κλιμακίου, όσο και σε εσάς που το στελεχώνετε. Τέτοιους πολίτες χρειαζόμαστε, ειδικά αυτές τις ημέρες. Μακάρι να έχουμε και άλλους μιμητές."
Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχός κος Μαρματάκης, τόνισε πως "οι εθελοντές για εμάς είναι ένας μεγάλος πυλώνας πάνω στον οποίο έχουμε εντάξει τον σχεδιασμό μας. Έχουν αποδείξει καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου την προσφορά τους."
Στο εθελοντικό κλιμάκιο προσφέρθηκαν στολές εργασίας, κράνη εργασίας, χιτώνια εργασίας, αντιασφυξιογόνες μάσκες, φακοί κεφαλής και επινώτιοι πυροσβεστήρες χωρητικότητας 15 λίτρων.
Το Εθελοντικό κλιμάκιο Παλαιών Ρουμάτων επανδρώνεται από 8 εθελοντές, οι οποίοι υποσχέθηκαν "πως θα βρίσκονται πάντα σε όποιο σημείο τους ζητηθεί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο εθελοντής κος Μοτάκης Γ. δεσμεύθηκε "ότι θα προσπαθήσει για τη μεγαλύτερη συμμετοχή νέων ανθρώπων σε τέτοιες δραστηριότητες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: