Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Προς :
Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρητης
Προϊστάμενο ΠΣΕΑ αντιπεριφέρειας Χανίων
Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων

Κοιν:
Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Χανιά _18_/_10_/2011

Αξιότιμοι κύριοι
Όπως γνωρίζετε, από το 2000 στον Νομό Χανίων δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενίσχυσης της ΓΓΠΠ εθελοντικές οργανώσεις με σημαντική συνεισφορά στον σχεδιασμό και αντιμετώπιση Μεγάλων Γεγονότων.
Όπως προκύπτει και από τα αρχεία σας, οι περισσότερες από αυτές είναι ενταγμένες στα μητρώα της ΓΓΠΠ και έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πλειάδας γεγονότων και καταστάσεων. Το έχουν αποδείξει ενισχύοντας τις κρατικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις Έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης, καθώς και σε πληθώρα ασκήσεων που έχει διοργανώσει το Γραφείο ΠΣΕΑ Χανίων αλλά και ασκήσεις που έχουν αυτό διοργανώσει με σκοπό την καλύτερη συνεργασία και την αποτελεσματικότερη δράση τους.
Στα πλαίσια αυτά από τον περασμένο Ιούλιο έχουμε δημιουργήσει ένα συντονιστικό εθελοντών, με την επωνυμία ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Με τους νόμους 379/1997 και 3013/2002 προβλέπετε η ένταξη των εθελοντικών οργανώσεων στα σχέδια δράσης Μετά από επικοινωνία με τα γραφεία Π.Π. Περιφέρειας, Αντιπεριφέρειας και Δήμου Χανίων πληροφορηθήκαμε ότι είμαστε εκτός σχεδιασμού και δεν έχουμε καμία δυνατότητα συμμετοχής στην πολύ μεγάλη αυτή πανευρωπαϊκής εμβέλειας άσκηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ». Ως εκ τούτου, σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε να ενταχθούν, οι εθελοντικές οργανώσεις του νομού στα επιχειρησιακά σχέδια των Δημοσίων υπηρεσιών και να συμμετάσχουν στο επιχειρησιακό επίπεδο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποδείξουν για άλλη μια φορά την 1)ετοιμότητά και αρτιότητα της εκπαίδευσης τους
2)να σας δοθεί η δυνατότητα να τις αξιολογήσετε,
3)να αποκτήσουν μια πολύτιμη εμπειρία για την αντιμετώπιση ενός τόσο μεγάλου γεγονότος,
4)να εμπεδωθεί η συνεργασία μεταξύ εθελοντών και δημοσίων φορέων.
Σε αναμονή των ενεργειών σας


Για το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΑΓΙΑΛΕΣ
ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ
ΔΙΑΣ ΕΜΕΔ
ΕΝΑΜΟΝΟΧ
EO 4x4
ΕΘΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: