Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Έντονη σεισμική δραστιοριότητα στη Νότια Κρήτη

Η πρώτη σεισμική δόνηση καταγράφθηκε την Παρασκευή 06/08 στις 15:11 και είχε ένταση 5,0 R και εστιακό βάθος 30 χλμ. σε απόσταση 33 χλμ Νοτιοδυτικά της Αγίας Γαλήνης.
Η δεύτερη και μεγαλύτερη δόνηση καταγράφθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 08/08 στις 07:06 και είχε ένταση 5,2 R και εστιακό βάθος 15 χλμ. σε απόσταση 54 χλμ Νοτιοδυτικά της Αγίας Γαλήνης.
Η δόνηση αυτή έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου, και Νότια του νομού Χανίων καθώς και τη Γαύδο προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές

Η σεισμική ακολουθία των τελευταίων ωρών στην ΝότιαΚρήτη μας θυμίζει ότι πρέπει να μάθουμε να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, την οικογένεια μας και τους συγγενείς σας. Ο σεισμός είναι ένα φυσικό γεγονός που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση σε σεισμικότητα παγκόσμια και την πρώτη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μην ακούτε μην υιοθετείτε και μην διαδίδεται διάφορες ανυπόστατες φήμες περί επικείμενου μεγάλου σεισμού. Να ενημερώνεστε μόνο από τους αρμόδιους από την πολιτεία φορείς.

- Δείτε εδώ τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας για την προστασία των πολιτών από τους σεισμούς.

- Δείτε εδώ το
Χάρτη Χώρων Καταφυγής και Παροχής Πρώτων Βοηθειών που έχει καταρτίσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων।
- ΟΑΣΠ οδηγίες αντισεισμικής προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: