Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Εκδήλωση βράβευσης δράσης των εθελοντικών Ομάδων Χανίων από τη Ν.Α. Χανίων στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Πνευματικό κέντρο Χανίων. Στην κατάμεστη, από εθελοντές, αίθουσα προβλήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες των Εθελοντικών Ομάδων των Χανίων.

Ο Νομάρχης Χανίων κος Αρχοντάκης δήλωσε υπερήφανος για την ανάπτυξη του εθελοντισμού στο νομό μας ενώ ο Αντιπρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Χανίων κος Παπαδερός τόνισε την ανάγκη δημιουργίας εθελοντικών ομάδων σε όλους τους Δήμους των Χανίων

Ο κύριος ομίλητης της εκδήλωσης κος Κουκιανάκης, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Χανίων είπε μεταξύ άλλων: "Η πρόσκληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να αξιοποιήσει το κεφάλαιο Εθελοντισμός. Εξάλλου η εθελοντική δράση είναι εξίσου απαραίτητη στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Χρειαζόμαστε πολίτες που θα εργαστούν για την αντιμετώπιση αυτής της πρόσκλησης, που θα βοηθήσουν τις κοινωνίες τους να προσαρμοστούν σε αυτές."
Απευθυνόμενος στην κατάμεστη από εθελοντές αίθουσα (πάνω από 600 άτομα) είπε: "Η δυναμική παρουσία σας αποδεικνύει ότι τα Χανιά διαθέτουν σε υψηλό βαθμό φιλότιμο, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Σε όλους εμάς, κλήρο, συντεταγμένη πολιτεία, εθελόντριες και εθελοντές, εναπόκειται η υποχρέωση να γίνουμε χείμαρρος και να συμπαρασύρουμε και άλλους συμπολίτες μας, προκειμένου να ενστερνιστούν τον εθελοντισμό και να οδηγήσουμε τα Χανιά μας στην πρόοδο και την ανάπτυξη."

Οι εθελοντικές ομάδες των Χανίων απέδωσαν τιμητική πλακέτα στον κο Κουκιανάκη Χαράλαμπο για να τιμήσουν το έργο του και την συνεργασία του.

Για την εθελοντική τους δράση βραβεύτηκαν οι Εθελοντικές οργανώσεις:
Αερολέσχη Σούδας
Αερολέσχη Χανίων
Εθελοντική Ναυαγοσωστική Ομάδα Χανίων
Εθελοντική Ομάδα έρευνας και διάσωσης ΔΙΑΣ
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Τμήμα Σαμαρειτών
Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δ. Χανίων
Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων


Εθελοντική Ομάδα Δ. Πλατανιά
Εθελοντική Ομάδα Πυροπραστασίας Πλεμενιανών Δ. Καντάνου
Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Αν. Σελίνου
Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ελ. Βενιζέλου
Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Έλους
Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Λάκκων
Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Π. Ρουμάτων
Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Πελεκάνου
Εθελοντές Εκτάκτων Αναγκών Ν. Χανίων
Λέσχη Χανίων 4 Χ 4
Ομάδα εθελοντών Δ. Ακρωτηρίου «Καγιαλές»
Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Πελεκάνου
Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Δ. Πελεκάνου
Σωματείο ΑμεΑ Ν. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: