Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ Νεκρός εντοπίστηκε ο Κώστας Πενταράκης


09 Μάιος 2012.
Σε φαράγγι στην περιοχή του Τσιλαρέ Θερίσου εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης η σορός του αγνοούμενου επί δεκατέσσερις μήνες, 50χρονου δασολόγου, Κωστή Πενταράκη.
Όπως όλα δείχνουν, ο 50χρονος έπεσε με το αυτοκίνητό του σε φαράγγι βάθους περίπου 300 μέτρων, μη καταφέρνοντας να το ελέξγει σε μια αριστερή στροφή, στον ορεινό δρόμο. Αποτέλεσμα ήταν να βουτήξει με το αυτοκίνητο στο κενό, και σερνόμενος στην πλαγιά να καταλήξει στο ρέμα που κυλάει από κάτω, με το αυτοκίνητο να σφηνώνεται κάτω από δέντρο.
Άντρες των ΤΑΕ που βρέθηκαν στην περιοχή για άλλη αιτία, εντόπισαν τυχαία το αυτοκίνητο την Τετάρτη. Αμέσως έγινε εξακρίβωση των στοιχείων του και κλήθηκε στο σημείο ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Έξι πυροσβέστες κατέβηκαν την πλαγιά, έκοψαν το αυτοκίνητο και ανέσυραν τη σορό του νεκρού, η οποία βρισκόταν σε στάδιο προχωρημένης αποσύνθεσης. Μάλιστα, ο άτυχος δασολόγος φορούσε ακόμα τη ζωνη ασφαλείας, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να του σώσει τη ζωή.
Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί η νεκροψία-νεκροτομή και να επιβεβαιωθούν και επίσημα τα στοιχεία του νεκρού από την αρμόδια υπηρεσία.
Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος Κώστας Πενταράκης έφυγε από το σπίτι του το πρωί του Σαββάτου 12 Μαρτίου του 2011 , λέγοντας στη σύζυγό του πως θα πήγαινε μία βόλτα στην περιοχή των Ροδωπού. Ο 50χρονος έφυγε με το αυτοκίνητό του μάρκας SUZUKI Baleno γαλάζιου χρώματος, με αριθμό κυκλοφορίας ΧΝΚ 1364. Η εκπομπή του τελευταίου σήματος από το κινητό του τηλέφωνο έγινε στις 2,30 το μεσημέρι του Σαββάτου μέσω της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στα Πλακάλωνα Κισάμου.
Πηγή ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος


http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=72674&cid=304 Την αρωγή των πολιτών ζητά η Πυροσβεστική υπηρεσία, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από χθες, στην προσπάθεια προστασίας του φυσικού πλούτου και της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίαςΑκόμα ,προειδοποιεί πως κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται στους πολίτες να ανάβουν και να διατηρούν για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο χωρίς γραπτή άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η Πυροσβεστική ενημερώνει πως στην πλειονότητα τους η αιτία πυρκαγιάς είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα. Οι κυριότερες ανθρώπινες δραστηριότητες που ενοχοποιούνται είναι :α)ρίψη βεγγαλικών β)θερμές εργασίες (τροχός, κοπή χόρτων με χορτοκοπτικό ή τρακτέρ κλπ), γ)καύση ξηρών χόρτων ή σκουπιδιών δ)ρίψη αναμμένων τσιγάρων Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης , Χρήστος Μπουραντάς μιλώντας στο flashnews.gr, επισήμανε : « Ξεκίνησε από χθες και τυπικά η αντιπυρική περίοδος , η οποία και λήγει στις 31 Οκτώβρη. Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ιδιαιτέρως τις μέρες με ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες», ενώ συμπλήρωσε: « Η φωτιά μπορεί να κοστίσει περιουσίες αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές». Τέλος , ανέφερε πως η συχνότερη αιτία πυρκαγιάς είναι το κάψιμο ξερών κλαδιών που ξεφεύγει από τον έλεγχο.