Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αγνοείται νεαρός άνδρας στη θαλάσσια περιοχή της Κουλούρας στα Χανιά

Πέμπτη, 19 Ιουλίου, 2012 | 15:48
Αγνοείται νεαρός άνδρας στη θαλάσσια περιοχή της Κουλούρας στα Χανιά

Άκαρπες ολοκληρωθήκαν οι έρευνες για τον τριαντάχρονο άνδρα που μαζί με άλλα δυο άτομα κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Κουλούρας στα Χανιά, και αγνοείται από τις 2:30 το μεσημέρι.

Για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα πραγματοποιήθηκαν έρευνες από σκάφος του λιμεναρχείου Χανίων, καθώς και από τη λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης.

Και τα άλλα δύο άτομα που κολυμπούσαν μαζί τον τριαντάχρονο προφανώς και εκείνα αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα πιθανότατα εξαιτίας της ταραγμένης θάλασσας αλλά με τη συνδρομή των λιμενικών αρχών βγήκαν στην ακτή.

Οι έρευνες των αρχών αλλά και της Λέσχης Αυτοδυτών Κρήτης, θα επαναληφθούν με το πρώτο φως της ημέρας

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσαμο

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=83974&cid=299
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσαμο

Τελευταία ενημέρωση: 22:49

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα με διαδοχικές αναζωπυρώσεις η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κίσαμο, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες, να εκκενωθεί το χωριό Παπαδιανά ενώ ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2 σπίτια και 2 αγροικίες.

Εν τω μεταξύ πυρκαγιές ξέσπασαν το απόγευμα, στον Πλακιά στο Ρέθυμνο και στην Αυλή του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο.

Πλακιάς- Ρέθυμνο

Στον Πλακιά η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη χωρίς ομως να απειλεί κατοικημένες περιοχες και στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της μετέχουν 10 οχήματα της Π.Υ με 24 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων και δύο οχήματα που το δήμο της περιοχής.

Αυλή Πεδιάδος Ηράκλειο
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Αυλή του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο. Στην κατάσβεση ελαβαν μέρος 7 οχήματα της Π.Υ με 15 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ανδρών και δύο οχήματα του τοπικού δήμου.

Χανιά -Κίσαμος

Στην Κίσαμο, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ακόμα στην περιοχή έδωσαν πραγματική ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα ενώ όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Τάσος Κουρουπάκης μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί 1500 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης.

Αξίζει πάντως να σημειώθεί οτι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν ακόμα στην περιοχή, δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των πυροσβεστικών δυναμέων καθώς οι αναζωπυρώσεις των εστιών είναι συνεχείς. Μία νέα αναζωπύρωση μετώπου της φωτιάς σημειώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στην περιοχή Λαγκά η οποία είναι πάντως εξαιρετικά δύσβατη.

Αλαλούμ και σήμερα με το πυροσβεστικό ελικόπτερο

Σε θρίλερ εξελίχτηκε και σήμερα όμως η βοήθεια από το πυροσβεστικό ελικόπτερο καθώς αν και σε αντίθεση με χθες που η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη, κινητοποιήθηκε από νωρίς το πρωί, ωστόσο ύστερα από μόλις μια ρίψη ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού η βλάβη αποκαταστάθηκε "σηκώθηκε" και πάλι για να ενισχύσει το έργο της πυρόσβεσης.

Στην κατάσβεσή της εξακολουθούν και συμμετέχουν περισσότερα απο 16 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίσης περισσότερους απο 40 άνδρες, και μια ομάδα πεζοπόρο από το Ηράκλειο και άλλη μια απο τα Χανιά.Επίσης στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς λαμβάνουν μέρος και πυροσβετικα οχήματα απο την 115 ΜΠ, και το Ναύσταθμο Χανίων, ενώ συμμετέχουν και υδροφόρες από τους δήμους του νομού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια και καλλιέργειες θα γίνει αφού η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση και αντιδράσεις σχετικά με την έλλειψη πυροσβεστικού ελικοπτέρου στα Χανιά αλλά και της ακινητοποίησης του ελικοπτέρου από το Ηράκλειο λόγω βλάβης.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Α. Βουλγαράκη για τη φωτιά

Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Ιναχωρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε χθες 18/7/2012 την περιοχή του Ιναχωρίου.

Στο έργο της κατάσβεσης και της αντιμετώπισης των κινδύνων που προέκυψαν από την μεγάλη αυτή πυρκαγιά συμμετείχαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όλη την Περιφερειακή Ενότητα, σημαντικός αριθμός πυροσβεστικών μέσων και προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις (Ναύσταθμο Κρήτης, 5η Μεραρχία Κρητών, 115 Πτέρυγα Μάχης, Πεδίο Βολής), δυνάμεις πυρόσβεσης με οχήματα και προσωπικό από όλους τους Δήμους, Εθελοντικές ομάδες από όλο τον νομό και κάτοικοι της περιοχής με όλα τα μέσα που διέθεταν.

Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας με το προσωπικό και τα μέσα που διέθεσε για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν από την πυρκαγιά.

Σε αυτήν την πυρκαγιά αναδείχθηκε η ανάγκη για την συνεργασία όλων των φορέων για το κοινό καλό»

Φωτιές σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Εν τω μεταξύ δύο ακόμα φωτιές ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Μεγαλύτερη ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 το βράδυ στο Νέρωνα του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο και έκαψε 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ πυρκαγιά στη Φοινικιά στο Ηράκλειο έκαψε μόλις 6 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Κρήτη σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός