Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

“ΤΟ ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ”

Την Κυριακή 02/10/11 θα διεξαχθή ο δεύτερος αγώνας “ΤΟ ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ” στα Χανιά. Η διοργάνωση γίνεται απο μια παρέα αθλητών με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης “ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ”,ενός συλλόγου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 6 χρόνια στην πόλη μας με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Ο αγώνας έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα ο αθλητής θα συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα και μάλιστα συνεχόμενα χωρίς κενό, πέραν αυτού που χρειάζεται για να φορέσει ρούχα ή να προσαρμώσει τον εξοπλισμό του. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην παραλία των Αγίων Αποστόλων με κολύμπι απόστασης 500μ. Στη συνέχεια οι αθλητές θα επιβιβαστούν στα ποδήλατα τους και πραγματοποιούν διαδρομή 25χλμ και τέλος τρέχουν 6 χλμ γύρω απο το παρκάκι των Αγίων Αποστόλων. Κατατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση δεν θα υπάρχουν αφού ο αγώνας θα διεξαχθεί με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, περνώντας το μήνυμα «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ». Σας περιμένουμε για να περάσουμε μια όμορφη και δραστήρια μέρα…
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής θα μπορείτε να κάνετε μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη, καταβάλλοντας το ποσό των 15 ευρώ προκειμένου ο κάθε συμμετέχων να παραλάβει την τσάντα με τις προσφορές των χορηγών.(Σε περίπτωση δήλωσης συμμετοχής μετά τις 25/09 δεν δεσμευόμαστε για παράδοση τσάντας).
Σημεία δηλώσης συμμετοχής στα παρακάτω μέρη.
- Γραφεία ‘ΟΡΙΖΟΝΤΑ’ , Πειραιώς (στο parking Μαρινόπουλος)
- AQUA FIT, Αθλητικά είδη, Κορωναίου 4
- ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, Εφ. Πολεμιστών & Αποκορώνου
- ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, Κισσάμου
- ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ, pizza bar, Χ’λη Νταλιάνη 41, τηλ. 28210 23102

Για περισσότερες πληροφοριες στο και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6942246392 (Μανώλης)
Υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή-ασφάλεια του αγώνα:
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ 46χλμ Νοτιοδυτικά της Γαύδου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:19 στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Γαύδου και έγινε έντονα αντιληπτή τόσο από τους κατοίκους του νησιού της Γαύδου αλλά και της Κρήτης λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Ο σεισμός είχε εστιακό μόλις βάθος 10 χλμ ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 46χλμ Νοτιοδυτικά της Γαύδου ή 100 χλμ νότια της Παλαιοχώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πηγή: Earthquakenet

Ο τελευταίος σεισμός μας θυμίζει ότι πρέπει να μάθουμε να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, την οικογένεια μας και τους συγγενείς σας. Ο σεισμός είναι ένα φυσικό γεγονός που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση σε σεισμικότητα παγκόσμια και την πρώτη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μην ακούτε μην υιοθετείτε και μην διαδίδεται διάφορες ανυπόστατες φήμες περί επικείμενου μεγάλου σεισμού. Να ενημερώνεστε μόνο από τους αρμόδιους από την πολιτεία φορείς.

- Δείτε εδώ τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας για την προστασία των πολιτών από τους σεισμούς.

- Δείτε εδώ το Χάρτη Χώρων Καταφυγής και Παροχής Πρώτων Βοηθειών που έχει καταρτίσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων।
- ΟΑΣΠ οδηγίες αντισεισμικής προστασίας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αισθητή σεισμική δόνηση 4.1 ρίχτερ 39χλμ Βόρεια των Χανίων


Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα στις 7:59 το πρωί στα Χανιά. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 39 χιλιομέτρων Βόρεια των Χανίων και σε βάθος 37 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό της ήταν σε απόσταση 33 χιλιομέτρων Βόρεια των Χανίων και το εστιακό της βάθος ήταν στα 40 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός, που διήρκεσε για λίγα δευτερόλεπτα, έγινε αισθητός, χωρίς να προκληθεί ανησυχία και χωρίς να αναφερθούν ζημιές.