Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Βενιζέλεια Ποδηλασίας Κυριακή 12 Απριλίου, Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πληροφορίες κλπ



Την Κυριακή 12 Απριλίου (ημέρα διεξαγωγής του αγώνα) συνάντηση των μελών της Ομάδας στο Ρολόι στις 08:00 το πρωί.
Η παρουσία όλων των μελών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.


ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2009 Α.Ο. ΚΥΔΩΝ
Την Κυριακή 12 Απριλίου, θα διεξαχθεί το σιρκ
ουί στην πόλη των Χανίων. Η διεξαγωγή του (τρίγωνο οδών Α. Παπανδρέου – Ι. Σφακιανάκη – Τζανακάκη –Α. Παπανδρέου), αποτελεί σήμα κατατεθέν των αγώνων και ευκαιρία ανάδειξης και προβολής μιας ιδιαίτερα όμορφης περιοχής του κέντρου των Χανίων στους δεκάδες αθλητές, παράγοντες και προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στον αγώνα.

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων
την Κυριακή 12/04/09 από ώρα 09.00 – 12.00. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει για τις οδούς:
- Α. Παπανδρέου (και όλοι οι κάθετοι προς και από αυτήν)
- Πλατεία Δικαστηρίων μόνο οι είσοδοι και οι έξοδοι της πλατείας προς τις οδούς Α. Παπανδρέου και Ι. Σφ
ακιανάκη
- Ι. Σφακιανάκη (και όλοι οι κάθετοι προς και από αυτήν)
-Σολωμού(απο Βύρωνος μέχρι Νεάρχου)
- Τζανακάκη (και όλοι οι κάθετοι προς και από αυτήν)
- Πλατεία Αγοράς μόνο το ρεύμα κυκλοφορίας από Τζανακάκη προς Ελ. Βενιζέλου και Α. Παπανδρέου (μπροστά
από την Εθνική Τράπεζα, από την αφετηρία των λεωφορείων, προς την Τράπεζα της Ελλάδος)

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών, έχουν προβλεφθεί εναλλακτικές διαδρομές:
1. Ανατολική είσοδος πόλης μέσω της οδού Ακρωτηρίου από το Δήμο Ακρωτηρίου και το Αεροδρόμιο
Όλο το ρεύμα κυκλοφορίας εισόδου προς την πόλη εκτρέπεται προς την οδό Ελ. Βενιζέλου. Η οδός Ηρ. Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτή αλλά από την Πλατεία Δικαστηρίων θα απαγορεύεται η κάθοδος προς τις οδούς Α. Παπανδρέου και Ι. Σφακιανάκη.

2. Έξοδος και είσοδος των κατοίκων της συνοικίας Άνω Κουμ Καπί
Η έξοδος και η είσοδος των κατοίκων του Άνω Κουμ Καπί θα πραγματοποιείται μόνο προς και από την οδό Ελ. Βενιζέλου και μέσω των καθέτων αυτής μια και η οδός Α. Παπανδρέου θα είναι κλειστή.

3. Πλατεία Δικαστηρίων
Όσα οχήματα κινούνται στην πλατεία Δικαστηρίων με κατεύθυνση προς τις οδούς Α. Παπανδρέου και Ι. Σφακιανάκη θα εκτρέπονται μέσω τον οδών Ρενιέρη και Παπαναστασίου προς την οδό Γιαμπουδάκη.

4. Είσοδος της πόλης από Σούδα μέσω της οδού Νεάρχου
Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Νεάρχου με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, μέσω της οδού Τζανακάκη, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση της οδού Νεάρχου με την Ι. Σφακιανάκη προς την οδό Σολωμού .

5. Πλατεία Αγοράς
Τα οχήματα με κατεύθυνση προς το Ακρωτήρι ή το Κουμ Καπί από την οδό Ν. Πλαστήρα θα εκτρέπονται μέσω των οδών Μουσούρων και Τσουδερών (
πίσω από την Δημοτική Αγορά) προς την Πλατεία Μαρκοπούλου (1ο Γυμνάσιο) στην οδό Ελ. Βενιζέλου.


Η υποστήριξη όλων σας - όλων μας - θεωρείται σημαντική για την ασφάλεια των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σας ευχαριστούμε για την βοήθεια και την κατανόηση σας.

Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων
Δημοτική Αστυνομία, Δήμου Χανίων

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα : cpvthania.blogspot.com

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Μία εικόνα ... χίλες λέξεις δυστυχίας στην Ακουιλα

Ο Σεισμός της Ακουιλα
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η κεντρική Ιταλία χτυπήθηκε από σεισμό εντάσεως 6,3 R. Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές καταστροφές σε πολλές μεσαιωνικές πόλεις στην γύρω περιοχή, σκοτώνοντας πάνω από 260 κατοίκους, τραυματίζοντας πάνω από 1000 και αφήνοντας 28.000 άστεγους. Παρά τους κινδύνους από τους μετασεισμούς, η έρευνα για τους επιζώντες συνεχίζεται, και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή. Αμέσως μετά η τρομακτική διαδικασία της εκκαθάρισης και της ανασυγκρότησης θα αρχίσει.

Γκρεμισμένες στέγες σπιτιών που έχουν κατάρρευσει μετά από το σεισμό στο ιταλικό χωριό Onna στις 6 Απριλίου 2009. Στο παρασκήνιο χιονισμένα βουνά. (REUTERS/Chris Helgren)

Εναέρια άποψή της καταστροφής της πόλης της L'Aquila, στην κεντρική Ιταλία, Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009. Μετά από τον ισχυρό σεισμό νωρίς το πρωι της Δευτέρας στην κεντρική Ιταλία που χτύπησε τα ορεινά κατέπεσαν όληκληρα οικοδομικά τετράγωνα τη στιγμή που οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμόντουσαν. Οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τον πλέον θανατηφόρο σεισμό εδώ και τρεις δεκαετίες. (AP Photo / Guardia Forestale, HO)


Ένα μέρος του τοίχου του σπιτιού εξακολουθεί να στέκει μεταξύ των χαλασμάτων που κατέρρευσαν κτίρια στο χωριό Castelnuovo, στην κεντρική Ιταλία, τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009. (AP Photo / Alessandra Tarantino)


Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Duomo Massimo κατεστραμμένος στο κέντρο της πόλης της L'Aquila, στην κεντρική Ιταλία, την Τρίτη, 7 Απριλίου 2009. (AP Photo / Alessandra Tarantino)


Ένας σκύλος ψάχνει στα χαλάσματα στο χωριό Onna, μία ημέρα μετά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιφέρεια Abruzzo στην κεντρική Ιταλία, την Τρίτη, 7 Απριλίου 2009. Ο θανατηφόρος σεισμός σύνθλιψε τους ανθρώπους άτομα που εκείνη την ώρα κοιμόταν, σκοτώνοντας 40 από τους 300 κατοίκους της κωμόπολης. (AP Photo / Alessandra Tarantino)
Η εξάχρονη Sara Lous και η μητέρα της που τρώνε σε εξωτερικούς χώρους ανάπαυσης μετά από το σεισμό που προκλήθηκε από την κατάρρευση του Νοσοκομείου Sant Salvatore Aquila 6 Απριλίου 2009. (REUTERS / Giampiero Sposito)



Ιταλός αστυνομικός καθώς περνάει μπροστά από το κατεστραμμένο κτίριο της "Νομαρχίας" μετά το σεισμό, στο κέντρο της Aquila 6 Απριλίου 2009. (REUTERS / Alessandro Bianchi)


Μια γυναίκα που ζει σε σκηνή σε καταυλισμό L'Aquila 7 Απριλίου 2009. (REUTERS / Alessandro Bianchi)


Διασώστες αναζητούν επιζήσαντες σε σωρό απο ερείπια κτιρίου που καταστράφηκε στις 6 Απριλίου, 2009 στο L'Aquila, Ιταλία. (Marco Di Lauro / Getty Images)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ:
http://www.boston.com/bigpicture/2009/04/the_laquila_earthquake.html

Μετάφραση: Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δ. Χανίων - Civil Protection Volunteer Team Chania

Δείτε πως ήταν πριν και μετά το σεισμό η πόλη της L' Aquila
http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/5118920/Earthquake-in-Italy-LAquila-before-and-after-the-quake.html

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Αυξημένη επιφυλακή

Από σήμερα και μέχρι νεοτέρας ανακοινώσεως η ομάδα μπαίνει σε κατάσταση 3 ‘‘Αυξημένης επιφυλακής’’.


Σε ετοιμότητα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστάσιας, λόγω του μεγάλου σεισμού.

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 6.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία έπληξε την κεντρική Ιταλία σήμερα τα ξημερώματα και ειδικότερα την πόλη L’Aquila, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Μαργαρίτης Μουζάς επικοινώνησε άμεσα με τον Ιταλό Ομόλογό του στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας για αποστολή άμεσης συνδρομής, εφόσον απαιτηθεί, τόσο στα πλαίσια της πρωτοβουλίας FIRE 5 όσο και στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η ΓΓΠΠ σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολεμική Αεροπορία έθεσε σε ετοιμότητα την 1η Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης (1st EU-GR-MUSAR) της 1ης ΕΜΑΚ, και ενημέρωσε με ειδικότερο σήμα την Ιταλική Πολιτική Προστασία και το Κέντρο Παρακολούθησης και Πληροφόρησης (ΜIC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί επίσης η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ μεγάλος αριθμός εθελοντικών ομάδων μεταξύ των οποίων το Σώμα Σαμαρειτών και ο Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Θεσσαλονίκης έχουν ήδη προσφερθεί να συνδράμουν με την αποστολή προσωπικού και υλικού τις Ιταλικές Αρχές.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για το συντονισμό της αποστολής σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Έκτακτο "Εξελίξεις μετά το καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία"

06-04-09/13:30:- Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί 45 νεκροί μεταξύ αυτών και πέντε παιδιά. 100 αγνοούμενοι ανάμεσα τους και μία Ελληνίδα. Χιλιάδες άστεγοι.

06-04-09/23:10:- Τουλάχιστον 145 οι νεκροί (μεταξύ αυτών πέντε παιδιά), 1500 τραυματίες, αρκετοί αγνοούμενοι. Οι Αρχές υπολογίζουν σε περισσότερα από 10.000 τα κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι υπολογίζονται σε 50.000.

06-04-09/23:20:- Τρεις Έλληνες φοιτητές έχουν τραυματιστεί χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο. Πρόκειται για τη Διονυσία Κουφολιά και τον Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, η τρίτη τραυματίας λέγεται Γιάγιου . Ο Βασίλης Κουφολιάς, αδελφός της Διονυσίας, είναι ακόμη εγκλωβισμένος και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έπαψε να επικοινωνεί με τους διασώστες του.

06-04-09/23:45:- Μάχη με το χρόνο στη Λ'Ακουιλα για τον εντοπισμό παγιδευμένων στα ερείπια. Πυρετωδώς εργάζονται τα σωστικά συνεργεία, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές προκειμένου να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν πολίτες από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους τα 5,8 Ρίχτερ στην Λ'Ακουιλα.
Καταυλισμοί έχουν στηθεί σε πολλά σημεία, ενώ οι νεκροί, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, ξεπερνούν τους 150, αριθμός που επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.500.
Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη όλο το βράδυ για τον απεγκλωβισμό των παγιδευμένων στα συντρίμμια. Μέσα στην ημέρα ανασύρθηκαν ζωντανοί 60 άνθρωποι, ανέφερε η πυροσβεστική.
Οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου μπορεί να φτάσουν, σύμφωνα με το Ansa τους 70.000.
Κατά δήλωση κυβερνητικών αξιωματούχων ο σεισμός «σχεδόν κατέστρεψε» μερικές πόλεις στην επαρχία Αμπρούτσο, ενώ έχει απαγορευθεί η είσοδος σε 15.000 κτίρια που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, ειδικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό που έχει πλήξει την Ιταλία από το 1980 όταν μία σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε προκαλέσει το θάνατο 2.736 ανθρώπων στις νότιες περιοχές της χώρας.
Εν τω μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει στην Ιταλία επείγουσα βοήθεια ύψους 50.000 δολαρίων.

07-04-09/09:50:- Δεν υπάρχουν νεότερα για τον εγκλωβισμένο Βασίλη Κουφολιά. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 179 και οι αγνοούμενοι είναι 34. Αρκετοί Ελληνες επέστρεψαν στην χώρα μας, με τη βοήθεια των αρχών. Οι άστεγοι , πέρασαν τη νύχτα τους στις σκηνές που στήθηκαν από την Ιταλική Κυβέρνηση. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους.

07-04-09/11:50:- Νεκρός ανασύρθηκε ο 28χρονος Βασίλης Κουφολιάς. Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.

Πηγή: www.in.gr


Για τους Ελληνες πληροφορίες στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης
36, Via S.Mercadante 00198 ROME , LAZIO , ITALY
Tel.: +39 06 808 2030
Fax: +39 06 8415927
E-mail: gremroma@tin.it
URL: http://www.ambasciatagreca.it

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το Υπ.Εξ. τονίζει ότι όποιος Έλληνας της πληγείσας περιοχής επιθυμεί να επιστρέψει μπορεί να έρθει σε επαφή με την πρεσβεία και να επιστρέψει αεροπορικώς δωρεάν.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ιταλία


Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ιταλία

Πιθανώς να υπάρχουν πολλά θύματα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.

Οπως ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία, οι νεκροί είναι 16 και οι αγνοούμενοι τριάντα. .

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ένα τμήμα από την φοιτητική εστία στην οδό ΧΧ Σετέμπρε στη Λ’ Άκουϊλα, πολλά κτήρια, αλλά και το καμπαναριό στο Ρόβερε έχουν καταρρεύσει. Εικάζεται πως μέσα στον κοιτώνα της εστίας βρίσκονταν αρκετοί φοιτητές, και αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως τουλάχιστον ένας νεκρός έχει απομακρυνθεί από τα ερείπια.

Η πλέον πληγείσα περιοχή, κατά την αστυνομία, είναι αυτή της Παγκανίκα, όπου έχουν καταρρεύσει κτήρια και πολλά έχουν υποστεί ζημιές. Η σεισμική δόνηση ξύπνησε στους κατοίκους της περιοχής τις αλγεινές μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 1997.

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Η δόνηση έγινε αισθητή επίσης και στην Πεσκάρα, στον ίδιο γεωγραφικό παράλληλο με τη Ρώμη, στις όχθες της Αδριατικής και σ’ όλη την οροσειρά των Αμπρούτσι.

Μάλιστα στην μεγαλούπολη των Αμπρούτσι Λ’ Άκουϊλα υπέστησαν ζημιές αρκετές κατοικίες και οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, εξαιτίας του φόβου των μετασεισμικών δονήσεων, μεταδίδει το πρακτορείο Ansa. Από τη δόνηση δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, το επίκεντρο εντοπίζεται σε εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ στην πόλη Λ' Άκουϊλα στο κέντρο της οροσειράς των Αμπρούτσι. Προηγουμένως το Ansa, επικαλούμενο τις υπηρεσίες της πυροσβεστικής είχε μεταδώσει πως η ένταση της δόνησης ήταν 6,7 Ρίχτερ.

Πολλές κατοικίες στην ιστορική πόλη των 60.000 κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές, κάποια άλλα έχουν καταρρεύσει, ενώ ο πληθυσμός διανυκτέρευσε στους δρόμους από τον φόβο νέων μετασεισμών, ανακοίνωσαν οι καραμπινιέροι.

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Σχεδιασμός Δράσης

Το Δ.Σ. της ομάδας καλεί τα μέλη (τακτικά και δόκιμα )την Τετάρτη 8 Απριλίου 19.00 στα γραφεία του συλλόγου κλειστό γυμναστήριο Κλαδισσού για ενημέρωση και σχεδιασμό δράσης αντιπυρικής περιόδου 2009 και Βενιζέλειοι αγώνες ποδηλασίας.
Για το Δ.Σ.
Μπάμπης Καραβάνος

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Όπως γνωρίζετε, κάθε χρόνο ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ διοργανώνει τα ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ. Φέτος, οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 και την Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου.
Την Κυριακή 12 Απριλίου, θα διεξαχθεί το σιρκουί στην πόλη των Χανίων. Η διεξαγωγή του (τρίγωνο οδών Α. Παπανδρέου – Ι. Σφακιανάκη – Τζανακάκη –Α. Παπανδρέου), αποτελεί σήμα κατατεθέν των αγώνων και ευκαιρία ανάδειξης και προβολής μιας ιδιαίτερα όμορφης περιοχής του κέντρου των Χανίων στους δεκάδες αθλητές, παράγοντες και προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στον αγώνα.
Θα είμαστε εκεί!!!!!!